Ivana Posavec Krivec i Jure Brkan dali potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi Crne Gore

Donja Lastva, Crna Gora - Zastupnici u Hrvatskom saboru Ivana Posavec Krivec i Jure Brkan posjetili su u srijedu predstavnike hrvatske zajednice u Crnoj Gori te se osvrnuli na predstojeće parlamentarne izbore na kojima sudjeluje i Hrvatska građanska inicijativa.

Ivana  Posavec Krivec je izrazila zadovoljstvo posjetom te istaknula nedvojbenu i jasnu podršku HGI-i  i predsjedniku Adrijanu Vuksanoviću na parlamentarnim izborima, kao i u borbi Hrvatskog nacionalnog vijeća za puno ostvarenje manjinskih prava zagarantiranih Ustavom. Razgovaralo se o brojnim izazovima pred kojima se nalazi hrvatski narod u Crnoj Gori kao i programima kulturne i političke podrške RH. 

Zastupnik Jure Brkan  je rekao da je jasno da HGI radi u interesu Hrvata u Crnoj Gori, ali i čitave Crne Gore. - Naravno da je bitno da Crna Gora bude napredna, suverena i uspješna samostalna država, a Hrvati u Crnoj Gori budu odlučujući faktor koji će pridonijeti toj stabilnosti, rekao je Brkan.

Slogan HGI-e "Na pravoj strani svijeta" dovoljno govori  za sebe te su ga i gosti prepoznali istaknuvši viziju „zajedničke budućnosti koju spajaju mostovi ispunjenja manjinskih prava“.