Furio Radin primio izraelskog veleposlanika Garyja Korena

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Garyjem Korenom. 

Furio Radin izrazio je zadovoljstvo što se ovaj sastanak održava dan nakon što je Hrvatska preuzela predsjedanje Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust (IHRA). – Događaji iz prošlosti nas opterećuju, nosimo preveliki krimen prema Židovima da bi se moglo zaboraviti, ali glavni nam je cilj da se ne ponovi, kazao je Radin te dodao da je želja Hrvatske da razlike i problemi iz prošlosti dovedu do toga da ljudi međusobno surađuju.

Veleposlanik Koren je istaknuo važnost podizanja svijesti javnosti o suzbijanju govora mržnje. Izrazio je zadovoljstvo što je grad Pula pokrenuo postupak imenovanja parka koji će nositi ime po Ani Frank. Naglasio je kako je potrebno nastaviti graditi dobre međuparlamentarne odnose i dodao da je nakon prošlogodišnjih održanih parlamentarnih izbora u Izraelu osnovana međuparlamentarna skupina prijateljstva između Hrvatske i Izraela.

Sugovornici su se složili kako su izraelska iskustva u području upravljanja vodama, poljoprivredi i tehnološka rješenja vrlo značajna i mogu pomoći Hrvatskoj. U nastavku razgovora bilo je riječi o turizmu kao jedne od važnih gospodarskih grana za obje zemlje.