Frano Matušić primio veleposlanika Države Izrael u RH Yosefa Amranija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić primio je u posjet veleposlanika Države Izrael u RH Yosefa Amrania.

Odnosi između dviju država ocijenjeni su dobrima i sadržajnima, a naglašena je obostrana želja za daljnjim razvijanjem parlamentarne suradnje. Posebno je istaknuta dobra suradnja u okviru međunarodnih institucija. Na sastanku je bilo riječi o nadolazećim susretima parlamentarnih dužnosnika dviju zemalja, posebno o najavljenom posjetu Hrvatskoj od strane Izaslanstva parlamentarne skupine prijateljstva s Hrvatskom izraelskog Knesseta. Veleposlanik Države Izrael Yosef Amrani izvijestio je Franu Matušića o organizaciji dvaju gospodarskih foruma između Hrvatske i Izraela kojima bi se potaknula gospodarska suradnja. Hrvatska, koja završava proces pregovora za pristupanje EU, iznimno je zanimljiva izraelskim ulagačima.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić rekao je da, iako je naš vanjskopolitički prioritet pristupanje EU, Hrvatska je izrazito otvorena prema suradnji mediteranskih zemalja. Veleposlanik Amrani rekao je kako se nada da će pregovarački proces Hrvatske s EU biti zaključen do kraja ove godine. Na sastanku se razgovaralo o poticanju kulturne razmjene. Izraelski veleposlanik Amrani izvijestio je Franu Matušića i o situaciji na Bliskom istoku, izrazivši svoju nadu u nastavak mirovnog procesa.

Autor: Služba za odnose s javnošću