Domagoj Hajduković razgovarao s predsjednicom gruzijskog parlamentarnog Odbora za europske integracije Makom Botchorishvili

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak videokonferencijskim putem s predsjednicom Odbora za europske integracije Parlamenta Gruzije Makom Botchorishvili.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo izvrsnim odnosima dviju država te naglasili potrebu jačeg povezivanja dvaju parlamenata osobito uzimajući u obzir Memorandum o razumijevanju između Odbora za europske integracije Hrvatskoga sabora i Odbora za europske integracije gruzijskog parlamenta. Njega su 2013. godine sklopili tadašnji predsjednici dvaju Odbora Daniel Mondekar i Victor Dolidze, a nastavljajući suradnju temeljenu na Memorandumu Hajduković i Bothorishvili su dogovorili razmjenu bilateralnih posjeta izaslanstava dvaju odbora.

Maka Botchorishvili je potvrdila predanost Gruzije ostvarivanju strateškog cilja članstva u Europskoj uniji i u tom je smislu hrvatsko iskustvo iz predpristupnog procesa ocijenila posebno vrijednim. Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković je rekao kako mu je jedan od prioriteta kao predsjednika Odbora za europske poslove jačati odnose sa zemljama partnerima Europske unije, a osobito državama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama za članstvo u Uniji, izrazivši podršku Gruziji u na njezinom eurointegracijskom putu.