Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Indonezije Suwartini Wirtu

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u utorak sastanak s veleposlanicom Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Suwartini Wirtu.

Tijekom razgovora sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima koji su bez otvorenih pitanja. Istaknuli su kako produbljivanju suradnje dviju država može doprinijeti intenziviranje međuparlamentarnih odnosa, posebno kroz skupine prijateljstva koje potiču bolje razumijevanje i pridonose daljnjem prepoznavanju područja moguće suradnje.

Hajduković je izrazio zadovoljstvo što je Hrvatski sabor bio među prvima u Europi koji je islam priznao kao službenu religiju, što je Indoneziji kao najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji iznimno važno. Kazao je kako Indoneziju vidimo kao važnog partnera s prostora jugoistoka Azije, ne samo zbog snažnog gospodarstva već i zbog razvijene demokracije. Govoreći o mogućnostima gospodarske suradnje, Hajduković je istaknuo kako ih vidi u područjima turizma, obrazovanja i informacijskih tehnologija.