Domagoj Hajduković na otvorenju veleposlanstva Gruzije u Zagrebu razgovarao s predsjednikom gruzijske Vlade Garibashvilijem

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković nazočio je u ponedjeljak svečanom otvorenju Veleposlanstva Gruzije u Hrvatskoj na kojem je bio i predsjednik Vlade Gruzije Irakli Garibashvili kao i cijeli državni vrh Hrvatske i Gruzije.

Hajduković je s Garibashvilijem razgovarao o unaprjeđenju bilateralnih i gospodarskih odnosa između dviju zemalja, euroatlantskoj perspektivi Gruzije, ruskoj agresiji na Ukrajinu, političkoj i ekonomskoj situaciji u Gruziji te situaciji na području jugoistoka Europe.

- Izuzetno cijenim vašu predanost europskom putu i nadam se ćete uskoro biti bliži svojim ciljevima, NATO-u i Europskoj uniji, rekao je Hajduković te dodao da u svakom trenutku gdje se raspravlja o budućnosti Europske unije koristi mogućnost govoriti o potrebi proširenja Europske unije jer smatra da europski projekt nije gotov dok god u Europsku uniju ne uđu sve države koje žele biti dio europske obitelji.

Predsjednik Vlade Gruzije Garibashvili zahvalio se na podršci koju prima iz Hrvatske te naglasio da je Hrvatska prijateljska država.

Sugovornici su još spomenuli i mogućnost prenošenja znanja i iskustava stečenih u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom koji su korisni za Gruziju te koje je Hrvatska spremna podijeliti.