Denona primio veleposlanika Velikog Vojvodstva Luksemburga Georgesa Santera

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-luksemburške skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru Luka Denona susreo se danas s veleposlanikom Velikog Vojvodstva Luksemburga u Republici Hrvatskoj Georgesom Santerom.

Tijekom razgovora sugovornici su razmotrili bilateralne političke i gospodarske odnose ocijenivši ih prijateljskima i dobrima, uz mogućnost njihova daljnjeg jačanja, posebno na parlamentarnoj razini. Razmijenjena su i mišljenja o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Luksemburgu i Hrvatskoj.

Govoreći o europskim temama, veleposlanik Santer čestitao je Hrvatskoj na prvoj obljetnici članstva u EU-u te izrazio važnost jačanja apsorpcijskih kapaciteta prilikom povlačenja sredstava iz fondova EU-a. Zastupnik  Denona govorio je o hrvatskim iskustvima jednogodišnjeg članstva u EU-u te zatražio podršku za kandidaturu Rijeke za europsku prijestolnicu kulture. 

Izražen je interes za daljnjim povezivanjem međuparlamentarnih skupina prijateljstva dviju zemalja te je zaključeno kako bi redovita komunikacija članova skupina, osobito njihovi susreti, pridonijeli daljnjem učvršćivanju prijateljskih odnosa Hrvatske i Luksemburga.
 

Autor: Hrvatsko-luksemburška međuparlamentarna skupina prijateljstva