Dario Hrebak sudjeluje na redovitom godišnjem sastanku triju odbora Parlamentarne skupštine NATO-a

Bruxelles − Član Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Dario Hrebak sudjeluje na sastanku triju odbora Parlamentarne skupštine NATO-a,  Političkog odbora, Odbora za obranu i sigurnost te Ekonomsko-sigurnosnog odbora. U sklopu ovoga godišnjeg skupštinskog formata u ponedjeljak je održan i sastanak vodstva te članova nacionalnih parlamentarnih delegacija zemalja članica NATO-a sa Sjevernoatlantskim vijećem, krovnim političkim tijelom NATO-a, na čelu s glavnim tajnikom Saveza Jensom Stoltenbergom. 
 
Glavna tema razgovora i konzultacija između međuvladine i parlamentarne dimenzije NATO-a odnosila se na rat u Ukrajini i pružanje pomoći toj zemlji u njezinu nastojanju očuvanja svoje opstojnosti kroz pružanje otpora ruskoj oružanoj agresiji. Među ostalim je rečeno, kako osim dovođenja u pitanje samog postojanja jedne suverene države, ruska ratna kampanja u Ukrajini, pored toga što odnosi nebrojene ljudske živote te uzrokuje golema razaranja, također dovodi u pitanje ne samo mir na europskom kontinentu, nego izravno ugrožava i temelje sustava međunarodnih odnosa zasnovanih na načelima međunarodnog prava i kogentnih pravnih normi.
 
Naglašeno je da takva sigurnosna stvarnost na europskome tlu, kao i čitav niz drugih čimbenika, iziskuju nastavak procesa prilagodbe NATO saveza, što uključuje daljnju tehnološku modernizaciju i razvoj vojnih repozitorija oružanih snaga država članica, te postojanu zajedničku skrb o jačanju ukupne otpornosti država i društava transatlantske zajednice zemalja okupljenih u okvirima NATO-a.