Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića Draženu Kutleši na imenovanju nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Draženu Kutleši na imenovanju nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije, u kojoj stoji:

"Preuzvišeni gospodine nadbiskupe,

s osobitom sam radošću primio vijest da Vas je Sveti Otac imenovao nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije, na čemu Vam od srca čestitam uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Nakon povjerene Vam pastoralne skrbi nad vjernicima Porečke i Pulske biskupije te Splitsko-makarske nadbiskupije, današnjim je imenovanjem Papa Franjo potvrdio vrijednost Vašeg istinskog svjedočenja vjere te  poniznog služenja za dobro Crkve. Duboka predanost s kojom ste obnašali dosad Vam povjerene dužnosti, najbolje je jamstvo kako ćete i novu službu obavljati časno, odgovorno i s povjerenjem u Božju pomoć.

U ovim iznimno izazovnim vremenima, preuzvišeni oče nadbiskupe, želim Vam svu potrebnu snagu za nastavak požrtvovnog i dosljednog promicanja crkvenog nauka. Neka Vas na tom putu prati i zagovor svetog Ladislava, zaštitnika Zagrebačke nadbiskupije, a Vaše pastoralno služenje bude na radost i dobrobit svih vjernika Vaše nove nadbiskupije, kao i čitave zajednice katoličkih vjernika u našoj domovini.".