Tajnik Sabora Slaven Hojski primio glavnu tajnicu albanskog parlamenta Albanu Shtyllu

Zagreb - Tajnik Hrvatskoga sabora Slaven Hojski primio je glavnu tajnicu parlamenta Republike Albanije Albanu Shtyllu. Na sastanku su sudjelovale i zamjenica tajnika i tajnica plenarne sjednice Jadranka Blažević te pomoćnica tajnika Andrea Sever-Koren. 

Tajnik Hrvatskoga sabora Slaven Hojski uvodno je upoznao goste iz Albanije sa strukturom i sastavom ovog saziva Sabora. Hojski je posebno predstavio izborni sustav prema kojemu se biraju zastupnici u Hrvatski sabor. -Prema Ustavu Sabor može imati od 100 do 160 zastupnika, a u ovom sazivu imamo 151 zastupnika te pet potpredsjednika Sabora, istaknuo je Hojski. U nastavku je Hojski izložio organizaciju rada Stručne službe Sabora te predstavio glavne organizacijske jedinice. 

Tajnicu parlamenta Republike Albanije Albanu Shtyllu posebno je zanimala zakonodavna procedura Hrvatskoga sabora i način na koji su uređena materijalna prava zastupnika te su sugovornici razmijenili iskustva iz tih područja. Glavna tajnica parlamenta Republike Albanije Albana Shtylla, tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskom saboru, održat će radne sastanke s predsjednikom Odbora za europske poslove Danielom Mondekarom te s voditeljima različitih službi Hrvatskoga sabora.
 

Autor: Služba za medije