Predsjednik Sabora sazvao Sabor na izvanredno zasjedanje

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je 5., izvanrednu sjednicu Hrvatskoga sabora u dane 16., 17. i 18. prosinca 2020. 

Izvanredna sjednica sazvana je na zahtjev Vlade Republike Hrvatske koja prijedlog za izvanrednim zasjedanjem obrazlaže potrebom razmatranja četiriju akata. 

U skladu s predloženim rasporedom rasprava, u srijedu, 16. prosinca raspravljat će se o Prijedlogu odluke o prihvaćanju Odluke Vijeća o sustavu vlastitih sredstava Europske unije te o stavljanju izvan snage Odluke 2014/335/EU, Euratom; Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja i Konačnom prijedlogu zakona o dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije. 

U četvrtak, 17. prosinca provest će se rasprava o Izvješću o konzultacijama u vezi s namjerom proglašenja isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske u Jadranskom moru i Prijedlogu odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske u Jadranskom moru. 
U petak, 18. prosinca Sabor će glasovati o raspravljenim točkama dnevnoga reda. 

Prvoga dana izvanrednog zasjedanja, u srijedu, 16. prosinca 2020. s početkom u 13 sati, održat će se i iznošenje zastupničkih stajališta.

Hrvatski sabor, sukladno odredbama Ustava Republike Hrvatske, redovito zasjeda od 15. siječnja do 15. srpnja te od 15. rujna do 15. prosinca. 

Poziv predsjednika Sabora na izvanredno zasjedanje

Raspored rasprava

Zahtjev Vlade RH za izvanrednim zasjedanjem Sabora