Predsjednik Sabora Jandroković u Koprivnici na proglašenju nagrada "Zlata vrijedan" za najbolji hrvatski OPG

Koprivnica - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u četvrtak se u Koprivnici uoči dodjele nagrada "Zlata vrijedan" za najbolja hrvatska obiteljska poljoprivredna gospodarstva sastao s vodećim ljudima Podravke te istaknuo kako je važno da ta prehrambena tvrtka nastavi dobro funkcionirati s obzirom na to da je jedna od najjačih hrvatskih kompanija i ima veliki utjecaj na gospodarstvo.

- Brojevi koje sam vidio za prvu polovicu 2020. su izvanredni. Unatoč situaciji s Covidom, Podravka bilježi rast i prodaje i dobiti, tako da Upravi čestitam na tome, ali me zanimaju i njihovi daljnji planovi, odnosno ide li se u realizaciju najavljenih investicija koje su važne za Koprivnicu i Koprivničko- križevačku županiju, ali i za ostale krajeve Hrvatske, rekao je Jandroković te dodao: „Naravno da nam je Podravka važna i zbog izvrsne suradnje s dobavljačima, malim gospodarstvima i poljoprivrednicima, posebice u ovo vrijeme pandemije kada se svi okreću samodostatnosti. Nadam se da će Podravka nastaviti s ovim rezultatima posebno vodeći računa o svojim kooperantima", zaključio je Jandroković.

Predsjednik Sabora Jandroković zatim je na svečanosti proglašenja najboljeg hrvatskog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva "Zlata vrijedan" u izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede uručio nagradu pobjedničkom te istaknuo: „Čuli smo danas 24 impresivne i inspirativne priče, čuli smo 24 priče o obiteljskim ljudima koje se bore, proizvode, stvaraju. Želim im puno sreće i uspjeha, svi su oni za mene pobjednici.“ Dodao je kako je nadolazeće vrijeme izazovno i kako se moramo okrenuti sebi i raditi na jačanju hrvatskog gospodarstva i poljoprivrede, a naši su OPG-ovi svakako jako važan kotač u tom velikom mehanizmu. 

Ove godine titulu najboljeg hrvatskog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ponio je OPG Marija Trbušića iz Krapinsko-zagorske županije. Drugo mjesto osvojio je OPG PA-VITA iz Zagreba, dok je treće pripalo OPG-u Marija Košića iz Varaždinske županije. Čitatelji Večernjeg lista najviše glasova dali su OPG-u Željke Strgar iz Vukovarsko-srijemske županije, a za najbolju mladu nadu u poljoprivredi stručni žiri ovoga izbora izabrao je Damira Orendu iz Male Črešnjevice u Virovitičko-podravskoj županiji.