Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Križiću u povodu smrti mons. Mile Bogovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću u povodu smrti mons. dr. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa u miru, u kojem stoji:

„Preuzvišeni gospodine biskupe, sa žalošću sam primio vijest o smrti biskupa Mile Bogovića. Vama, svećenicima, redovnicima i svim vjernicima Gospićko-senjske biskupije, uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam najiskreniju sućut.

Mons. dr. Bogović postavio je temelje i uvelike je zaslužan što je papa Ivan Pavao II. ustanovio Gospićko-senjsku biskupiju. Kao vaš prvi biskup, u 16 godina biskupske službe, bio je postojan u vjeri i u pastirskom djelovanju, predani zagovornik najviših vrijednosti i jasnih načela. I nakon umirovljenja, aktivno je svjedočio vjeru prema Bogu i ljubav prema bližnjima i Domovini.

Ostat će zato u trajnom sjećanju ne samo vjernicima vaše biskupije nego i šire. S osjećajem tuge zbog njegovog ovozemaljskog odlaska, pridružujem vam se u molitvama, zahvaljujući mu na svemu što je činio.“