Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije Andreya Nesterenka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Andreya Nesterenka.

U razgovoru su potvrđeni dobri bilateralni odnosi, posebice tijekom posljednjih godina, čemu je dodatno pridonio prošlogodišnji službeni posjet ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Lavrova Hrvatskoj. 

Pozdravljena je hrvatsko-ruska parlamentarna suradnja koja je također ojačana posljednjih godina, osobito između vanjskopolitičkih odbora i skupina prijateljstva. Predsjednik Sabora Jandroković izrazio je uvjerenje u nastavak jačanja međuparlamentarnih odnosa.

Predsjednik Sabora Jandroković i veleposlanik Nesterenko razgovarali su i o gospodarskim temama u kontekstu utjecaja pandemije uzrokovane koronavirusom te mogućnostima za napredak u tom području. Isto tako, veleposlanik je izvijestio predsjednika Hrvatskoga sabora o mogućnostima nabavke ruskog cjepiva Sputnik 5. Razgovaralo se i o napretku suradnje dviju zemalja u području kulture.

Veleposlanik Nesterenko zahvalio je na prijemu i iskazao uvjerenje u daljnje jačanje bilateralne suradnje za vrijeme svojeg veleposlaničkog mandata u Hrvatskoj.