Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio ministra vanjskih poslova Turske Mevlüta Çavuşoglua

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevlüta Çavuşoglua koji je boravio u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Jandroković i ministar Çavuşoglu ocijenili su bilateralne odnose vrlo dobrima te se složili kako postoji prostor za njihovo daljnje jačanje u područjima od obostranog interesa.

Tijekom razgovora o trgovinskim odnosima Hrvatske i Turske sugovornici su izrazili zadovoljstvo rastom bilateralne trgovinske razmjene od 11.1 posto u prvih jedanaest mjeseci 2020. godine, u usporedbi s istim razdobljem u 2019. godini, unatoč Covid-19 pandemiji.

Turske tvrtke prepoznale su Hrvatsku kao destinaciju pogodnu za investicije, a prostor za napredak u gospodarskoj suradnji postoji i u sektoru energetike, turizma, pomorskog prometa, IT industrije i poljoprivrede.

Suradnja dvaju parlamenata i parlamentarnih odbora ocijenjena je vrlo dobrom te je pozdravljena i dobra kontinuirana suradnja parlamentarne skupine prijateljstva.

Predsjednik Sabora Jandroković ovu je prigodu iskoristio kako bi zahvalio Republici Turskoj na prijateljskoj potpori, solidarnosti i donacijama upućenima Petrinji i okolnim područjima pogođenima potresom.