Predsjednik Hrvatskoga sabora sazvao 27. plenarnu sjednicu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks sazvao je danas 27. sjednicu Sabora koja će se održati tijekom rujna i listopada. Nakon današnjih konzultacija s Predsjedništvom Sabora i klubovima zastupnika o novoj sjednici, predsjednik Sabora je objavio dane u koje je sjednica sazvana te prijedlog dnevnog reda posljednje sjednice prije raspuštanja Sabora.

Nova sjednica održat će se od 26. rujna do 12. listopada, kada će, prema najavi, Sabor donijeti odluku o svome raspuštanju. Već idućega dana predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić trebao bi donijeti odluku o raspisivanju izbora za idući saziv Sabora. 

Predloženi dnevni red trenutačno sadrži devedeset točaka. Među njima je i devetnaest akata koji su u planu za usklađivanje s pravnom stečevinom Europske unije, rekao je Šeks. Izvijestio je također da će Sabor na 27. sjednici raspravljati o prijedlogu odluke da se pristupi promjeni Ustava, prijedlozima o privremenom financiranju tijela državne uprave, o rebalansu Državnog proračuna te o izboru pet sudaca Ustavnog suda. 
 

Autor: Internet redakcija