Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio sućut u povodu smrti akademika Ivana Kožarića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji akademika Ivana Kožarića u kojoj stoji:

„Poštovana obitelji,

s velikom sam tugom primio vijest o odlasku gospodina Ivana Kožarića. Primite izraze najiskrenije sućuti uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Akademik Ivan Kožarić zadužio je hrvatsku, ali i svjetsku umjetnost, svojim velikim talentom, neumornim stvaralaštvom, kreativnim potencijalom i veličanstvenim skulpturama. 

Gospodin Ivan Kožarić univerzalni je umjetnik koji je izlagao na mnogim važnim međunarodnim izložbama. Njegova djela, za koja je zasluženo bio višestruko nagrađivan, nalaze se u mnogim svjetskim zbirkama i muzejima te antologijama svjetske i europske skulpture. 

Unatoč svjetskoj afirmaciji, gospodin Kožarić odlučio je stvarati u Hrvatskoj te oplemenjivati svojim remek-djelima njezin umjetnički život.

Njegove skulpture i ambijenti realizirani u javnim prostorima ostavljeni su nam u trajno nasljeđe kao podsjetnik na genijalnost duha njegovog stvaralaštva, ali i želju da nam uljepša svakodnevni gradski život.

Bogati stvaralački opus gospodina Ivana Kožarića ostat će trajna referenca u hrvatskom umjetničkom stvaralaštvu.

U ovom bolnom trenutku za Vašu obitelj, primite još jednom iskrenu sućut.“