Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio sućut u povodu smrti hrvatske glumice Vere Zime

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut u povodu smrti kazališne, filmske i TV glumice Vere Zime, u kojoj stoji:
 

„Poštovana obitelji Zima,

s iskrenom tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku velike hrvatske glumice gospođe Vere Zime. Primite izraze sućuti u ime Hrvatskoga sabora i osobno.

Još od dolaska iz svojih Ploča na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, u više od četiri desetljeća karijere odigrala je brojne zapažene uloge u predstavama, filmovima i serijama. Od predstave „Čaruga“ u tadašnjem matičnom kazalištu „Teatar u gostima“, preko nagrađivanih filmova „Mećava“, „Oprosti za kung fu“ i „Duga mračna noć“ do uloge Ruže Kosmički u seriji „Odmori se, zaslužio si“ kojom je osvojila simpatije i novih, mlađih naraštaja.

Brojne nagrade potvrđuju njezino priznanje u struci i kod publike, poput Zlatne arene u Puli, nagrade „Fabijan Šovagović“ te ovogodišnje nagrade najvišeg državnog priznanja kulturnim djelatnicima „Vladimir Nazor“ za životno djelo.

Njezinim odlaskom hrvatska kultura izgubila je iznimnu umjetnicu i krasnu osobu koja će ostati zapamćena po entuzijazmu, vedrini i nepresušnoj energiji koju je davala svemu što je radila.“