Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji preminuloga novinara, urednika i publicista Josipa Šentije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji preminuloga novinara, urednika i publicista Josipa Šentije, u kojoj stoji: 
 
„Poštovana obitelji, 

uime Hrvatskoga sabora i osobno upućujem vam izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja u povodu smrti gospodina Josipa Šentije.

Gospodin Šentija bio je istaknuti hrvatski urednik, publicist i leksikograf. U svojoj bogatoj karijeri iskazao se potporom Deklaraciji o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika, kao i sudjelovanjem u Hrvatskom proljeću. Kao urednik u Leksikografskom zavodu radio je na Općoj enciklopediji, a pamtit ćemo ga i kao prvog ravnatelja Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA) i savjetnika predsjednika Tuđmana. 

Odlaskom gospodina Šentije, hrvatska kultura, leksikografija i novinarstvo ostali su bez intelektualca bogatog iskustva čiji će plodonosan rad ostati trajno sačuvan u njegovim djelima i prijevodima.

Primite još jednom, poštovana obitelji Šentija, izraze duboke sućuti.“