Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti Pere Kvrgića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji Kvrgić u povodu smrti proslavljenog hrvatskog glumca Pere Kvrgića, u kojoj stoji:

„Poštovana obitelji Kvrgić, ražalostila me je vijest da nas je napustio još jedan od velikana hrvatskog glumišta, legendarni Pero Kvrgić. Uime Hrvatskoga sabora i osobno primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.

Karijeru gospodina Kvrgića dugu više od sedam desetljeća nemoguće je sažeti u nekoliko rečenica, ali neizostavno je spomenuti najdugovječniju predstavu „Stilske vježbe“. Rijetko koja kazališna predstava se utkala u toliko srca različitih generacija.

Brojne su druge velike uloge Pere Kvrgića, što dokazuju nagrade publike i struke, kao i odlikovanja predsjednika. Svestranost svog talenta pokazivao je unoseći dio svoje osobnosti u sve likove, a opet dosljedan vlastitom glumačkom izričaju. Svojim neumornim radom potvrđivao je kako glumac uvijek uči, čime su mlađe kolege mogle učiti od njega.

Zato će njegovim odlaskom ostati trajna praznina u hrvatskom glumištu i kulturi, a nama, njegovoj publici, uspomena na neponovljivog glumca i dragu osobu.“