Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti Mustafe Nadarevića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog dramskog umjetnika, glasovitog glumca Mustafe Nadarevića, u kojoj stoji: 

„Poštovana obitelji Nadarević,

s velikom sam tugom primio vijest o odlasku gospodina Mustafe Nadarevića. Primite iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Život gospodina Nadarevića obilježila je ljubav prema glumi još od srednjoškolskih dana kada se priključio kazališnoj grupi Viktora Cara Emina da bi nakon diplome na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti najveći dio karijere proveo kao član dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje je i stekao status nacionalnog prvaka.

U stotinama kazališnih i televizijskih uloga iskazao je nevjerojatnu sposobnost preobrazbe te glumačku virtuoznost, za što je bio višestruko nagrađivan najvišim nacionalnim filmskim i kazališnim nagradama.

Unatoč vlastitoj bolesti, smogao je snage i humanosti uključiti se u Nacionalni program probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća u kampanji „Udahni za život“ radi izlječenja karcinoma pluća.

Gospodin Mustafa Nadarević zadužio je hrvatsku umjetnost te će ostati u trajnom sjećanju kao glumački bard koji je svojom veličinom utkao put brojnim kolegama glumcima pritom ostajući skroman, šarmantan i nepretenciozan, baš kakvog ćemo ga pamtiti.

Poštovana obitelji, upućujem vam još jednom izraze dubokog poštovanja i iskrene sućuti."