Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Babović u povodu smrti Milke Babović

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Babović u povodu smrti Milke Babović:

„Poštovana obitelji Babović, sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku istaknute hrvatske sportske reporterke i atletičarke gospođe Milke Babović. Kroz cijeli život bila je blisko vezana uz sport. Nakon sjajne atletske karijere, zbog čega je triput bila proglašena najboljom hrvatskom sportašicom, započela je još uspješniju karijeru u sportskom novinarstvu.

Na Radio Televiziji Zagreb, kasnije Hrvatskoj radioteleviziji, gdje je pokrenula sportsku redakciju, provela je više od pola stoljeća. Na prijenosima Milke Babović odrasle su generacije ljubitelja sporta. Osim nebrojenih reportaža i javljanja sa svih sportskih događaja, posebno su ostala upečatljiva njezina olimpijska izvještavanja, uvijek vrlo visokih profesionalnih standarda.

Gospođa Babović nesumnjivo je bila mentorica brojnim kolegama, a dubok novinarski trag koji je ostavila, ostat će kao uzor budućim novinarskim naraštajima.

U ovim teškim trenutcima za vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime Hrvatskoga sabora i moje osobno."