Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u kojoj stoji:

"Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Prije 25 godina, Hrvatska je vojno-redarstvenom akcijom Oluja oslobodila i vratila u svoj ustavno-pravni poredak većinu okupiranog teritorija te stvorila uvjete za proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. "Oluja" je, uz operaciju Bljesak, bila ključna akcija koja je dovela do završetka Domovinskog rata.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja izražavamo zahvalnost svim hrabrim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima - svim herojima koji su izvojevali pobjedu u Domovinskom ratu koji je temelj slobodne, neovisne, demokratske i suverene Hrvatske.

Naša obaveza stoga je danas i u budućnosti štititi dignitet Domovinskog rata i nastaviti izgrađivati Hrvatsku na vrijednostima koje smo pokazali u Domovinskom ratu.

Uz vjeru u vlastite sposobnosti i znanje, ostvarujmo viziju Hrvatske kao sigurne zemlje s pravnom i socijalnom izvjesnošću, društvenom pravednosti, solidarnosti i uključivosti, zemlje sa snažnim i održivim gospodarstvom te zemlje znanja i inovacija u kojoj će mladi pronaći mogućnosti da ostvare svoj osobni i profesionalni život i pridonesu njezinoj demografskoj vitalnosti.

Čestitam još jednom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!"