Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji preminuloga Žarka Domljana

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji preminuloga Žarka Domljana u kojemu stoji:

"Poštovana obitelji, s velikom sam tugom primio vijest o odlasku gospodina Žarka Domljana. Uime Hrvatskoga sabora i osobno upućujem vam izraze najiskrenije sućuti. 

Gospodin Žarko Domljan ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti zbog njegovog velikog doprinosa u stvaranju suverene, neovisne i demokratske Hrvatske i izgradnji hrvatskih državnih institucija.

Na početku demokratskih promjena u Hrvatskoj dr. Domljan stavio je na raspolaganje svoje veliko znanje i iskustvo. Pamtit ćemo njegov politički angažman u stvaranju i promicanju višestranačja, pri čemu je iznimno značajna njegova povijesna uloga kao prvog predsjednika Hrvatskoga sabora. Isto tako, velike su njegove zasluge u donošenju prvog hrvatskog Ustava.

U obavljanju niza visokih i odgovornih parlamentarnih dužnosti gospodin Domljan dokazao je veliku predanost i domoljublje promičući uvijek hrvatske nacionalne i državne interese, a posebno predstavljajući Hrvatsku u inozemstvu i međunarodnim organizacijama.

Gospodina Domljana pamtit ćemo također kao vrhunskog intelektualca koji je ostavio velik znanstveni trag u promicanju hrvatske povijesti umjetnosti i leksikografije.

Moje misli i molitve su uz vas u ovom tužnom trenutku za vašu obitelj."