Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom Sabora položio vijence u prigodi blagdana Svih svetih

Zagreb – U prigodi blagdana Svih svetih, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uz saborsko izaslanstvo položio je vijence i zapalio svijeće na groblju Mirogoju u Zagrebu.

Vijence su položili i počast odali kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je predvodio izaslanstvo Sabora rekao je da su iskazali poštovanje prema svima onima koji su dali svoj život za našu domovinu, prema svima koji su imali važnu ulogu u njenom stvaranju i koji su dali doprinos u njenom razvoju.

"Još jednom neizmjerna hvala u prvom redu braniteljima i predsjedniku Tuđmanu na žrtvi koju su podnijeli", rekao je Jandroković, dodavši da im ona uvijek mora biti vodič i misao kada rade za opće dobro hrvatskih ljudi.

Rekavši kako danas živimo u drugačijem vremenu prepunom zdravstvenih, gospodarskih, socijalnih i sigurnosnih izazova zbog čega je velika odgovornost na svima nama, izrazio je vjeru da će i ova teška vremena proći i da ćemo opet živjeti kao što smo živjeli nekad, slobodno, iskazujući međusobno poštovanje ne samo na daljinu nego rukovanjima i dodirima te da treba izdržati i vjeruje da će na kraju biti ipak dobro.

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u kojemu su uz predsjednika Jandrokovića bili potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner te predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Dražen Bošnjaković, svijeće je upalilo i ispred Središnjeg križa na Mirogoju, a polaganjem vijenca zatim su počast odali kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora