Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Williama Roberta Kohorsta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta.

U razgovoru su potvrdili visoku razinu bilateralne suradnje te prijateljske i partnerske odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. 

Predsjednik Sabora zahvalio je veleposlaniku SAD-a na njegovom osobnom angažmanu tijekom mandata, istaknuvši pritom važnost realizacije projekta LNG terminala u Omišlju.

Predsjednik Jandroković i veleposlanik Kohorst iskazali su obostranu želju da vrlo brzo građani Republike Hrvatske mogu putovati u SAD bez vize. 

Isto tako, zajednički su naglasili važnost što skorijeg potpisivanja ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja kojim će se stvoriti uvjeti za jačanje gospodarske suradnje dviju zemalja.

Veleposlanik Kohorst zahvalio je na prijemu i potpori predsjednika Hrvatskoga sabora koju je imao za vrijeme mandata u Hrvatskoj.