Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio sućut obiteljima stradalih u potresu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u utorak sućut obiteljima stradalih u razornom potresu koji je danas pogodio Petrinju, Glinu, Sisak.

- Upravo sam dobio informaciju da se tri osobe vode kao stradale, rekao je Jandroković u utorak poslijepodne, izrazivši veliku žalost i suosjećanje s obiteljima stradalih. Nadam se da više neće biti stradalih, rekao je.

Izrazio je punu potporu svima koji su angažirani na sanaciji štete od potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolnim mjestima te izvijestio o štetama koje je novi potres prouzročio na zgradi Sabora oštećenoj u potresu u ožujku.

Zgrada, kad je u pitanju konstrukcija i statika, nije dobila nikakve nove štete, ima nešto građevinskih šteta, ali one nisu takve prirode da bi zgrada bila ponovno izvan uporabe, rekao je predsjednik Sabora nakon što su statičari pregledali zgradu.

 To je dobro, te ćemo štete vrlo brzo otkloniti, kazao je.

 Nastale štete sanirat će se u srijedu i četvrtak, što znači da bi se zaposlenici, koji su u utorak evakuirani iz zgrade, u nju mogli vratiti u ponedjeljak.

Autor: Hina