Hrvatski sabor počeo redovito proljetno zasjedanje

Zagreb - Minutom šutnje Hrvatski sabor u utorak je na početku zasjedanja odao počast svim osobama smrtno stradalim u razornim potresima koji su pogodili Hrvatsku, za osam mladih izgubljenih života u novogodišnjoj noći kod Posušja te svim žrtvama koronavirusa.

Sabor je to učinio na početku nove sjednice i redovitog proljetnog zasjedanja koje počinje 15. siječnja i završava 15. srpnja. Saborski zastupnici su odali počast i svima koji su dali život za domovinu i svim palim hrvatskim braniteljima.

Nova sjednica, na kojoj su se zastupnici okupili nakon jednomjesečne stanke, počela je 'aktualnim prijepodnevom', ždrijebom je odlučeno da prvi pitanje članovima Vlade postavlja nezavisni Vladimir Bilek, a posljednji, 41. HDZ-ov zastupnik Miro Totgergeli.

Sjednica koja je počela u utorak trajat će sedam tjedana, a po potrebi i dulje, naime već sada na raspravu čeka 108 točaka, a sasvim je izvjesno da će ih uskoro, što iz Vlade, što od zastupnika, stići još.

Predsjednik Sabora Jandroković pozvao Vladu da odgovori na zastupnička pitanja

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je, na početku redovnog proljetnog saborskog zasjedanja, pozvao Vladu da odgovori na 59 zastupničkih pitanja na koja još nije odgovorila.

-Ponovno pozivam Vladu da odgovori na ta pitanja, rekao je Jandroković. Izvijestio je da su od početka aktualnog mandata, dakle od 22. srpnja prošle godine, saborski zastupnici Vladi postavili 173 pisana pitanja, Vlada je odgovorila na njih 105. Za devet pitanja još nije istekao rok u kojemu to treba učiniti, rekao je Jandroković.

Nikoli Grmoji (Most), kojeg je zanimalo što će biti s njegovim pitanjima iz prošlog saziva na koje nije dobio odgovore, Jandroković je sugerirao da ih postavi ponovno. 

Autor: Hina