Frano Matušić i Ljubo Jurčić održali sastanke s izraelskim veleposlanikom Yosefom Amranijem

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Frano Matušić primio je izraelskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Yosefa Amranija.

Sugovornici su razgovarali o razvoju političke situacije na Bliskom istoku. Suglasni su da se trenutačno stanje u Egiptu reflektira na cijelu regiju te očekuju skorije stabiliziranje političke situacije.

Predsjednik Odbora Matušić i veleposlanik Amrani razmijenili su stajališta i o bilateralnoj suradnji dviju zemalja. Izraženo je zadovoljstvo odnosima dviju zemalja, kao i uzajamnim učestalim posjetima na najvišim političkim razinama. Suradnja i dijalog na raznim područjima važni su za daljnje intenziviranje prijateljskih odnosa, slažu se Matušić i Amrani. U završnom dijelu razgovora veleposlanik Amrani pozvao je Odbor za vanjsku politiku u posjet izraelskom parlamentu. 

Veleposlanik Države Izrael Yosef Amrani razgovarao je i sa zastupnikom u Hrvatskom saboru Ljubom Jurčićem. Središnja tema razgovora bila je razvijanje gospodarskih odnosa dviju zemalja. Prostora za povećanje suradnje ima mnogo, složili su se sugovornici, zaključno dogovorivši daljnju suradnju.

Autor: Služba za odnose s javnošću