Predsjednik Sabora u službenom posjetu Bratislavi: Slovačka bez rezerve za ulazak Hrvatske u EU

Zagreb - Slovačka bez ikakve rezerve podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju i smatra da institucionalni problemi neće i ne bi trebali ni na koji način omesti naše članstvo u Uniji, izjavio je za Hinu predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić koji se nalazi u službenom posjetu Slovačkoj.

"Premijer Robert Fico je izrazio uvjerenje da irsko odbacivanje Lisabonskog ugovora neće i ne bi trebalo ni na koji način omesti naše članstvo u EU", prenio je Bebić riječi slovačkog šefa vlade s kojim se sastao u Bratislavi.

Prema Bebićevim riječima, i u razgovorima s ostalim slovačkim dužnosnicima izraženo je uvjerenje da dinamiku pregovora Hrvatske s EU treba zadržati. "Slovačka smatra da je Hrvatska itekako zrela za članstvo u EU", dodao je čelni čovjek Sabora.

Nakon susreta s predsjednikom države Ivanom Gašparovičem, predsjednikom parlamenta Pavolom Paškom i premijerom Ficom, Bebić je na kraju prvog dana službenog posjeta u slovačkom ministarstvu kulture nazočio otvaranju izložbe "Suvremeni hrvatski nakit".

Autor: Ured predsjednika Sabora