Predsjednik Sabora sastao se s predsjednikom crnogorske Skupštine

Podgorica – Susretom s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks započeo je danas svoj dvodnevni službeni posjet Crnoj Gori.

Nakon sastanka na kojem se razgovaralo o pitanjima ratne odštete i granica između dviju država, predsjednik Šeks je izjavio kako u ime Sabora pozdravlja memorandum Međudržavnog savjeta Hrvatske i Crne Gore koji su obje vlade potpisale, a koji se odnosi na djelomičnu naknadu ratne štete. Pritom je dodao kako Zagreb Podgorici još nije poslao službeni zahtjev za ratnom odštetom.

Predsjednici dvaju parlamenata rekli su da se privremeni sporazum o granicama provodi bez problema te istaknuli obostranu dobru volju da dvije vlade ubrzo postignu trajni sporazum o granicama. Šeks i Krivokapić zauzeli su se i za nastavak regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa te ulazak Podgorice i Zagreba u euroatlantske integracije. 

Predsjednik Sabora tom je prigodom svog domaćina pozvao na konferenciju predsjednika parlamenata SEECP-a koja će se u travnju održati u Zagrebu. 

Službeni posjet Podgorici Šeks je nastavio razgovorom s crnogorskim ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom, a poslijepodne se sastaje i s premijerom Željkom Šturanovićem.

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina