Predsjednik Sabora primio pomoćnika glavnog tajnika NATO-a Johna Colstona

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je pomoćnika glavnog tajnika NATO-a i voditelja NATO-vog programa MAP/PARP Johna Colstona koji u Hrvatskoj boravi kako bi ustvrdio kakav je napredak Hrvatska napravila u pripremama za članstvo u NATO-u.

Predsjednik Sabora je izrazio zadovoljstvo posjetom pomoćnika glavnog tajnika NATO-a Hrvatskoj jer on potvrđuje namjeru NATO-a da se provedu zaključci sa summita u Rigi. Pomoćnika glavnog tajnika NATO-a je izvijestio o podršci NATO-u u Hrvatskoj koja je prema posljednjim ispitivanjima javnog mišljenja u porastu, što vrijedi pripisati pozitivnim signalima u Rigi kao i komunikacijskoj strategiji hrvatske vlade. Predsjednik Sabora je potvrdio da će tema ulaska u NATO ostati izvan predizborne kampanje.

Pomoćnik glavnog tajnika NATO-a je istaknuo važnu ulogu parlamenta i političkog konsenzusa u pitanjima kao što je članstvo u NATO-u koji se danas sve više angažira u misijama osiguranja mira i stabilnost u svijetu. Naglasio je da države članice NATO-a odluke u svim pitanjima donose suvereno i samostalno. Pomoćnik glavnog tajnika NATO-a Colston je pohvalio Hrvatsku zbog napretka i energičnog pristupa u provedbi reformi i dostizanju potrebnih standarda.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora