Predsjednik Sabora Bebić sastao se s predstavnicima udruge Gong

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je izaslanstvo udruge GONG koje mu je čestitalo na izboru na dužnost predsjednika Sabora te je, pohvalivši suradnju s prethodnim predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, iznijelo konkretne prijedloge za daljnje proširenje suradnje, među ostalim, u vezi s volontiranjem u Hrvatskom saboru ili izborom vanjskih članova pojedinih saborskih odbora. 

Predsjednik Sabora je istaknuo doprinos članova udruge ukupnoj demokratizaciji države kao i ukupnoj edukaciji građana o njihovim pravima i dužnostima. Posebna je zasluga udruge GONG da se Hrvatski sabor otvorio građanima, rekao je predsjednik Sabora i predložio članovima udruge da svoje prijedloge za daljnje poboljšanje suradnje upute nadležnom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, ili Tajništvu Hrvatskog sabora. 

„Ne vidim razloga da se suradnja ne nastavi na obostrano zadovoljstvo“, kazao je predsjednik Bebić izrazivši uvjerenje kako će se približavanjem stajališta postići zadovoljavajući rezultati i nastaviti graditi međusobno povjerenje.

Autor: Ured predsjednika Sabora