Predsjednik Sabora Bebić primio predsjednika Skupštine Republike Kosovo Krasniqija

Zagreb - Iskustvo i cijeli put koji je Hrvatska prešla na putu prema europskim integracijama vrlo su važni za kosovski parlament, rekao je njegov predsjednik Jakub Krasniqi u Zagrebu poslije sastanka s hrvatskim kolegom Lukom Bebićem.

Predsjednik Hrvatskoga sabora primio je predsjednika Skupštine Republike Kosovo na čelu izaslanstva koje boravi u posjetu Hrvatskoj, a teme razgovora bile su bilateralna pitanja, ali i problemi regije i problemi na putu u Europsku uniju obiju zemalja. 

"Svjesni smo da su iskustvo i cijeli put koji je prešla Hrvatska na putu prema integriranju u Europsku uniju vrlo vrijedni i važni za Skupštinu Republike Kosova", rekao je Krasniqi.

Bebić je naglasio da se Hrvatska ne zatvara, već otvara i želi pomoći i drugima u regiji te da želi pomoći stabilizaciju Kosova. Hrvatska "želi biti poveznica", ali "ne želi biti davatelj specijalnih savjeta", već pomoći drugima u procesu europskih integracija "dobrom namjerom, dobrom voljom", rekao je Bebić. Osim političke povezanosti Hrvatska će raditi na poboljšanju prometne povezanosti, od slovenske do srpske granice, od Mađarske prema Bosni i Hercegovini, te prema Crnoj Gori, rekao je nadalje Bebić .

Obje su strane izrazile spremnost jačati odnose parlamenata dviju zemalja.

Učinit ćemo sve da bismo otvorili nove puteve i nove perspektive za još bolju suradnju dviju zemalja, rekao je Krasniqi te izrazio nadu da će Bebić prihvatiti poziv za posjet Skupštini Kosova.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora