Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio slovačkog predsjednika vlade Roberta Fica

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je  predsjednika vlade Slovačke Republike Roberta Fica u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Slovačkom je premijeru izrazio zahvalnost na snažnoj potpori Slovačke osamostaljenju Hrvatske prije 15 godina kao i tijekom pregovaračkog procesa RH za punopravno članstvo u EU. Predsjednik Hrvatskog sabora je rekao da je Hrvatska zadovoljna tijekom pregovora u okviru kojih su se slovačka iskustva pokazala veoma korisnima, te je, uz visoku ocjenu intenzivne i korisne parlamentarne suradnje, najavio i svoj odaziv na Konferenciju predsjednika parlamenata država članica Europske unije u Bratislavi u svibnju, na koju je Hrvatska pozvana u svojstvu zemlje kandidata.

Slovački je predsjednik vlade u razgovoru s predsjednikom hrvatskog parlamenta istaknuo iznimno zadovoljstvo svojim posjetom Republici Hrvatskoj jer između Slovačke i Hrvatske nema nikakvih otvorenih pitanja. Rekao je da će Slovačka Republika poduzeti sve što bude u njezinoj moći za što brži ulazak Hrvatske u EU i NATO uz napomenu kako ne vidi razloga da se taj proces prolongira. Potvrdio je i spremnost Slovačke da Hrvatskoj prenese vlastita iskustva iz pregovora s Europskom unijom, sve kako bi Hrvatska u najvećoj mogućoj mjeri sačuvala svoju političku i gospodarsku snagu i neovisnost.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora