Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio predsjednicu Parlamenta Republike Albanije Jozefinu Topalli

Zagreb - Hrvatska i Albanija nadaju se da će uspješno završiti svoj put u NATO i postati punopravne članice Saveza na travanjskom summitu u Strasbourgu i Kehlu, izjavili su u utorak u Zagrebu predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić i predsjednica albanskog parlamenta Jozefina Topalli.

"Nadamo se da će naš zajednički put u NATO savez uspješno završiti za mjesec dana", rekao je Bebić u izjavi za novinare nakon susreta s Topalli, koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv predsjednika Sabora. "Prije 11 mjeseci dobili smo pozivnicu od NATO-a, a mjesec dana prije summita u Strasbourgu i Kehlu očekujemo da ćemo zajednički završiti ovaj put i da će Republika Albanija i Republika Hrvatska postati punopravne članice NATO-a", istaknula je Topalli.

Bebić i Topalli složili su se da je bilateralna suradnja između dviju zemalja vrlo uspješna i izrazili su nadu da će se i dalje tako razvijati na svim poljima.

"Iako nismo izravni susjedi, vrlo smo bliski i naši odnosi su izvanredni", ocijenio je Bebić. Topalli je na kraju zahvalila predsjedniku Sabora na pomoći i potpori koju Hrvatska pruža Albaniji.

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina