Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić građanima čestitao božićne i novogodišnje blagdane

Zagreb – U povodu nadolazećih blagdana predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je božićnu i novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske u kojoj stoji:

"Pred nama je Božić, najradosniji blagdan kršćanskoga svijeta, koji se tradicionalno proslavlja u krugu obitelji s najbližima, u veselju i nadi koje nam pružaju vjera i osjećaj zajedništva. Božić nam poručuje da najveću snagu crpimo iz nesebične ljubavi prema bližnjem, pružanju pomoći, međusobnom razumijevanju i prihvaćanju.

Nadahnuti blagdanom Kristovog rođenja, u čijem su središtu čovjek i njegovo dostojanstvo, spremnije ćemo dočekati životne izazove i nedaće. Blagdan Božića nas isto tako obvezuje na odgovornost i zauzimanje za opće dobro. Pred nama je nesumnjivo teška godina u kojoj će se tražiti mnogo odricanja te još više rada i napora da se uspješno prebrode problemi koji su, među ostalim, uzrokovani i svjetskom financijskom krizom. No, u 2009. godini bi trebali isto tako biti okrunjeni i višegodišnji napori Hrvatske da ostvari punopravno članstvo u NATO-u te zaključi pregovore s Europskom unijom. Ciljevi su to, isti od samih početaka neovisnosti, koji ne bi bili ostvarivi bez širokog nacionalnog konsenzusa utemeljenog na potpori političkih stranaka, ali i samih građana Republike Hrvatske.

Kao što nas je zajedništvo i istinska želja za obranom pravde, istine i slobode dovela do pobjede u Domovinskom ratu te kao što smo zahvaljujući nacionalnom konsenzusu postigli vidljive rezultate na putu prema NATO-u i Europskoj uniji, tako će, čvrsto sam u to uvjeren, svijest o zajedničkom cilju i suglasje oko načina njegova dosizanja biti nezaobilazan preduvjet za prevladavanje problema u hrvatskom gospodarstvu kao i za uspješno suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u našem društvu.

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske želim da nadolazeći Božić provedu u veselom blagdanskom raspoloženju. U ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime vama i vašim obiteljima želim čestit i blagoslovljen Božić!"

Predsjednik Hrvatskoga sabora uputio je božićne i novogodišnje čestitke nadbiskupu zagrebačkom, kardinalu Josipu Bozaniću, msgr. Marinu Srakiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskupu đakovačko-osječkom te apostolskom nunciju msgr. Mariu Robertu Cassariju.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora