Predsjednik Hrvatskog sabora primio potpredsjednicu Gornjeg doma parlamenta Japana Akiko Santo

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je potpredsjednicu Gornjeg doma Parlamenta Japana Akiko Santo s kojom je razgovarao o mogućim područjima suradnje Hrvatske i Japana na političkom i gospodarskom planu.

Predsjednik Sabora Bebić je rekao kako je impresioniran dostignućima Japana, te izrazio zadovoljstvo time što je Hrvatsku posjetila visoka delegacija japanskog Gornjeg doma. Japansko je izaslanstvo informirao o pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, pripremama za ulazak u NATO kao i suradnji Hrvatske sa susjednim državama. Govoreći o mogućnostima za suradnju dviju država, rekao je kako na hrvatskoj strani postoji interes za intenzivniju suradnju u gospodarstvu, trgovini i znanosti, a koristio bi joj i prijenos japanskih iskustava.

Potpredsjednica Gornjeg doma japanskog Parlamenta je podržala mogućnost suradnje na području turizma, prometa i informatike, trima granama za koje se smatra da imaju najveću budućnost u svijetu. Približavanjem Hrvatske Europskoj uniji može se zamijetiti povećan gospodarski interes Japana prema Hrvatskoj. O stalnom usponu bilateralnih odnosa svjedoče i sve učestaliji posjeti na najvišoj razini, pa je i potpredsjednica Gornjeg doma Parlamenta Japana Akiko Santo pozvala predsjednika Hrvatskog sabora Luku Bebića da dođe u službeni posjet Japanu.

Autor: Ured predsjednika Sabora