Predsjednik Hrvatskog sabora primio izaslanstvo Odbora za vanjske poslove turske Velike nacionalne skupštine

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Velike nacionalne skupštine Republike Turske na čelu s njegovim predsjednikom Muratom Mercanom.

U razgovoru je potvrđena visoka razina odnosa Hrvatske i Turske koji se uspješno odvijaju na bilateralnoj, regionalnoj i multilateralnoj razini. Predsjednik Sabora je izrazio zahvalnost za tursku podršku pristupanju Hrvatske NATO-u, kao i na izraženoj spremnosti članova turskog parlamenta da se ratifikacija Protokola o pristupanju Hrvatske NATO-u obavi u najskorijem roku.

S izaslanstvom Odbora za vanjsku politiku turske Velike nacionalne skupštine predsjednik Sabora Bebić je razgovarao o ukupnoj situaciji u regiji. Postignuta je suglasnost o važnosti europske i euroatlantske perspektive za sve države jugoistočne Europe kako bi se osigurala dugoročna stabilnost tog područja, te je u tom smislu podržan rad Vijeća za regionalnu suradnju kao jednog od mehanizama kojima se promiču dijalog i suradnja na različitim područjima.

Autor: Ured predsjednika Sabora