Novogodišnja čestitka predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa hrvatskim građanima

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske, u kojoj stoji:

„U Novu 2008. godinu ulazimo nakon izbora za Hrvatski sabor održanih u studenom, na kojima je većina hrvatskih građana potvrdila svoje povjerenje rezultatima političkog programa koji je prije četiri godine Hrvatsku snažno pokrenuo. Većina je hrvatskih građana na ovim izborima svojim opredjeljenjem zatražila nastavak provedbe toga programa. Stoga nam je obveza, u vremenu koje je pred nama, ustrajno i učinkovito raditi na oživotvorenju svih zadaća koje će osigurati kontinuitet razvojne strategije Republike Hrvatske, započete i dobrim dijelom ostvarene u proteklom četverogodišnjem mandatu. Zaslugom svih, ponajprije građana Republike Hrvatske, danas je Hrvatska na dobrom putu s odličnim perspektivama. Ostvareni rezultati su nesumnjivo uspješni, oni su na izbornom ispitu prepoznati od hrvatskih građana, ali tu nipošto nije kraj našeg zajedničkog posla. 

Više sam nego uvjeren da će Hrvatska, osnažena postignućima kakva nisu zabilježena od stvaranja hrvatske države, u novoj 2008. godini postići daljnji napredak na gospodarskom i društvenom planu. Hrvatska ima potencijala još bolje iskoristiti sve svoje prirodne, društvene i gospodarske resurse. Stoga očekujem brži i snažniji gospodarski uzlet, uz rast proizvodnje, izvoza, završetak pokrenutih infrastrukturnih projekata, daljnje smanjenje nezaposlenosti, porast životnog standarda za sve naše građane. Istodobno, nastavit ćemo provođenje djelotvornih mjera protiv svih društvenih anomalija koje ugrožavaju sigurnost i stabilnost našeg društva, s namjerom da se svim našim građanima osiguraju uvjeti za bolji i prosperitetniji život. 

Na vanjskopolitičkom planu vjerujem da će Hrvatska još više ojačati već stečenu poziciju afirmirane članice međunarodne zajednice, posebno u približavanju Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu. 2008. je godina u kojoj očekujemo da Hrvatska dobije pozivnicu za članstvo u NATO savezu, a uz nastavak uspješnog pregovaranja s Europskom unijom, vjerujem da ćemo u potpunosti iskoristiti sve prednosti, pogodnosti i koristi od budućeg članstva u euroatlantskim aocijacijama.

U uvjerenju da ćemo u nastupajućoj godini postavljene ciljeve i zadaće zajednički uspješno ostvariti, svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i svijetu, svim hrvatskim građanima, u svoje osobno ime i u ime zastupnika 5. saziva Hrvatskog sabora, želim dobro zdravlje te uspjeh i sreću u Novoj 2008. godini.“
 

Autor: Ured predsjednika Sabora