Neven Mimica primio dužnosnicu iz Bundestaga Schwall-Düren

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u radni posjet zamjenicu predsjednika Kluba zastupnika SPD-a u Njemačkom Bundestagu Angelicu Schwall-Düren.
  
Na sastanku se razgovaralo o dinamici pregovora RH s EU. Neven Mimica izvijestio je Angelicu Schwall-Düren o trenutačnom stanju pregovaračkog procesa s Europskom unijom s osvrtom na pitanje ratifikacije Lisabonskog ugovora. Angelica Schwall-Düren podržala je RH u pregovaračkom procesu s EU naglasivši kako Hrvatska treba nastaviti sa započetim reformama, a od Europske unije očekuje da će riješiti institucionalnu krizu prouzročenu irskim odbijanjem Lisabonskog ugovora.

Na sastanku se razgovaralo i o podizanju percepcije građana prema ulasku Hrvatske u Europsku uniju, a Mimica je istaknuo kako na tom projektu trebaju aktivno surađivati Vlada, Parlament i nevladine udruge u Hrvatskoj, kako bi podrška javnosti bila značajnija. U nastavku je bilo riječi o mjerilima za otvaranje pregovaračkih poglavlja, trenutačnom statusu pojedinih poglavlja s posebnim osvrtom na reforme koje je potrebno napraviti u području javne uprave, pravosuđa i korupcije.

Autor: Služba za odnose s javnošću