Četekovac: komemoracija žrtvama srpske agresije

Četekovac - Komemorativni skup za 22 mještanina Četekovca, Balinaca i Čojluga te dvojicu policajaca, ubijenih 4. rujna 1991. tijekom srpske agresije na Hrvatsku, održan je danas u Četekovcu u Virovitičko-podravskoj županiji. 

Ubojstvo starih i nemoćnih mještana i redarstvenika bio je dio plana da se zastraši stanovništvo, da napusti svoja ognjišta te ostavi prazan i nebranjen prostor za srpske osvajače. 

Na te događaje podsjetili su izaslanik Predsjednika Republike i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, izaslanik Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Tomislav Čuljak, izaslanik Vlade i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Krunoslav Mesarić te načelnik općine Mikleuš Milan Dundović.

"Uvijek valja podsjećati na žrtvu ovih nevinih ljudi koji su svoje živote položili na oltar domovine, za ono najvrjednije što su imali, za svoju Hrvatsku", rekao je župan Tolušić. 

Izaslanik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak rekao je da je čuvanje uspomene na žrtve oslonac našoj budućnosti i jamstvo da takvo stradanje naš narod neće ponovno doživjeti. "Domovinski rat bio je pravedan i oslobodilački, rat koji nam je bio nametnut i u kojemu je hrvatski narod časno obranio svoju domovinu. Odgovorni za taj pokolj, ali i za sve zločine počinjene na tlu Hrvatske, moraju izaći pred lice pravde", rekao je Čuljak.

Autor: Hina