Zajednička tematska sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu (79. sjednica), Odbora za obitelj, mlade i sport (65. sjednica) i Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku (128. sjednica)

dvorana Ivana Mažuranića, YouTube prijenos

Tema: „Razvoj akademskog sporta“.

Hrvatski akademski sportski savez krovna je organizacija sveučilišnog sporta koja promiče i skrbi o sportu na visokim učilištima te ga predstavlja u međunarodnim okvirima. HASS je jedini nacionalni sportski savez za studentski sport na razini Republike Hrvatske.

Jedan od glavnih ciljeva HRSS-a je stvaranje uvjeta koji će unaprijediti sport na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj kroz provođenje programa zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i promicanje vrijednosti zdravog načina življenja o kojima će se raspraviti u okviru tematske sjednice.

U radu tematske sjednice sudjelovat će predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva te predstavnici drugih relevantnih institucija.

Izravan prijenos dostupan je putem saborskoga YouTube kanala na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=8QiahPmAcK4