Predsjednik Sabora Luka Bebić primio katarskog emira, šeika Hamada bin Khalifa Al-Thanija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je emira Države Katar, šeika Hamada bin Khalifa Al-Thanija u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Dvojica dužnosnika su razgovarali o ukupnim bilateralnim odnosima koji su ocijenjeni kao prijateljski, te se razvijaju uzlaznom putanjom, prije svega na području gospodarstva.

 Glavni naglasak razgovora je bio na mogućnostima intenziviranja gospodarske suradnje, za koju postoji snažan interes u obje države. Katar je posebno zainteresiran za izgradnju terminala za ukapljeni plin u Hrvatskoj kao i suradnju na području brodogradnje s obzirom na to da ima potrebu za brodovima za transport plina i naftnih proizvoda, a razmatrale su se i mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić je katarskom emiru rekao kako će Hrvatski sabor sa svoje strane podržati hrvatsku vladu u njenim nastojanjima da unaprijedi suradnju s Katarom, posebice kada je riječ o usvajanju odgovarajućih zakonskih rješenja koja će omogućiti transparentnost poslovanja na zadovoljstvo obje strane.

Autor: Ured predsjednika Sabora