Predsjednik Sabora Josip Leko primio u oproštajni posjet veleposlanika Republike Koreje Parka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u oproštajni posjet veleposlanika Republike Koreje Seong-unga Parka, koji krajem lipnja odlazi u mirovinu.

Leko je zahvalio Parku za sve što je učinio za unapređenje odnosa Hrvatske i Koreje, koji su – kako je rekao – bez obzira na geografsku udaljenost više nego dobri. Ocijenio je da će pristupanjem Europskoj uniji Hrvatska postati zanimljivija za korejske investitore. Posebno je zahvalio na tome što je Južna Koreja uvijek podupirala Hrvatsku u međunarodnim institucijama.

Park je podsjetio da Republika Koreja ima ugovor o slobodnoj trgovini s Europskom unijom koji će se nakon 1. srpnja automatski primijeniti i na Hrvatsku te ocijenio da bi se to moglo povoljno odraziti na gospodarsku suradnju. Naglasio je da bi za gospodarske veze bilo iznimno značajno da Hrvatska otvori veleposlanstvo u Seulu.

Park je izrazio zadovoljstvo što je kraj svoje 38 godina duge diplomatske karijere dočekao u Hrvatskoj. Prenio je poziv predsjedniku Hrvatskoga sabora za uzvratni posjet Republici Koreji i njezinu parlamentu.

Autor: Ured predsjednika Sabora