Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić završio posjet Danskoj

Kopenhagen - Danska razumije stajališta Hrvatske i daje bezrezervnu potporu ulasku Hrvatske u EU te odvajanju pristupnih pregovora od bilateralnih sporova, ma kakvi oni bili, ocijenio je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić u Kopenhagenu, na završetku službenog posjeta Danskoj. 

Hrvatsko parlamentarno izaslanstvo zadnjeg dana posjeta sastalo se s članovima odbora za obranu danskog parlamenta, s kojima je razgovaralo o procesu preustroja Hrvatske vojske u svjetlu nedavnog ulaska u NATO, te o sudjelovanju hrvatskih vojnika u NATO-ovim mirovnim misijama u svijetu.

"Tijekom posjeta imali smo cijeli niz vrlo zanimljivih rasprava i kontakata,... svi su završili potporom Hrvatskoj, ne samo članstvu Hrvatske u NATO-u, u koji smo već pristupili, nego i bezrezervnom potporom za prijem u EU i odvajanje pristupnih pregovora od bilateralnih pitanja, ma kakva ona bila", rekao je Bebić. "Vrlo smo zadovoljni ovim posjetom, pokazalo se da Danska razumije naša stajališta, posebno kad kažemo da ne tražimo nikakve posebnosti u tretmanu Hrvatske", rekao je Bebić. "Hrvatska traži samo jednak tretman koji su imale druge zemlje u procesu prijema", rekao je Bebić, dodajući da je "potrebno da se izbjegnu bilo kakvi presedani koji bi mogli značiti ograničavanje mogućnosti pristupa NATO-u i EU-u ostalih zemalja jugoistočne Europe".

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina