Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se s predsjednikom Bundesrata Winfredom Kretschmannom

Berlin - Na kraju posjeta Berlinu u povodu ratifikacije hrvatskoga pristupnog ugovora u gornjem domu njemačkog parlamenta Bundesratu, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se s predsjednikom toga doma Winfredom Kretschmannom.

-Dobrodošli u Europsku uniju! poručio je Kretschmann predsjedniku Sabora i svim hrvatskim građanima, izrazivši zadovoljstvo što je Bundesrat jutros jednoglasno ratificirao hrvatski prustupni ugovor. Kretschmann smatra da će Hrvatska obogatiti EU svojom kulturom i tradicijom s kojom se i osobno upoznao prilikom posjeta našoj zemlji.

Leko je zahvalio njemačkom parlamentu na snažnoj potpori članstvu Hrvatske u Europskoj uniji te na pomoći koju je Njemačka pružala u cijelom procesu pristupanja. Naglasio je da će suradnja s Njemačkom biti potrebna i nakon ulaska u Uniju kako bi Hrvatska ostvarila svoje ciljeve.

Kretschmann je pozdravio i hrvatsko sudjelovanje u Dunavskoj strategiji za koju je rekao da je druga makroregija u Europi u kojoj aktivno sudjeluju i mnoge njemačke pokrajine. Sastanak predsjednika parlamenata 14 država sudionica Dunavske strategije održat će se u srpnju u njemačkome gradu Ulmu.

Autor: Ured predsjednika Sabora