Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio izaslanstvo Odbora za europske poslove nizozemskog Zastupničkog doma

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je izaslanstvo Odbora za europske poslove Zastupničkog doma Parlamenta Kraljevine Nizozemske u sklopu njegova radnog posjeta Hrvatskoj.

Na početku sastanka istaknuo je važnost parlamentarne suradnje za upoznavanje s procesom reformi koje Hrvatska provodi na putu prema članstvu u EU-u. Odnose Hrvatske i Nizozemske ocijenio je prijateljskima i zahvalio Nizozemskoj na raznim vidovima pomoći koje je pružila Hrvatskoj, od političke do financijske. Pritom je posebno istaknuo prijenos iskustava u pitanjima koja se tiču Europske unije.

"Podizanje demokratskih standarda smatramo našim interesom i s time ćemo nastaviti i nakon ulaska u Europsku uniju. Hrvatska će nastaviti i s izgradnjom povjerenja i suradnje u regiji. Naš interes je da imamo mir, suradnju i razvoj zemalja u regiji bez obzira na članstvo u Europskoj uniji", kazao je predsjednik Sabora.

Predsjednik nizozemskog Odbora za europske poslove Zastupničkog doma Raymond W. Knops istaknuo je važnost posjeta njegova odbora za odluku o ratifikaciji hrvatskoga pristupnog ugovora u nizozemskom parlamentu. Nizozemski su parlamentarci posljednje Sveobuhvatno izvješće Europske komisije ocijenili pozitivnim te su se zanimali za zakonodavnu proceduru, implementaciju zakona i komunikaciju s javnošću u osiguravanju podrške za reforme.

Autor: Ured predsjednika Sabora