Potpredsjednik Sabora Zdravko Tomac primio predstavnike Zajednice Hrvata u Makedoniji

Zagreb - U sklopu službenog posjeta delegacije Zajednice Hrvata u Makedoniji, sunarodnjake je primio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Zdravko Tomac.

Tomac je izrazio zadovoljstvo ovom posjetom te istaknuo značenje pružanja daljnje gospodarske i kulturne podrške Hrvatima u Republici Makedoniji. Dodao je da je Makedonija u specifičnom položaju u pogledu albansko-makedonskih i albansko-srpskih odnosa te izrazio želju da se ti odnosi riješe mirnim putem.

Gosti su potpredsjednika Sabora obavijestili o svojim aktivnostima te izrazili nezadovoljstvo pruženom financijskom pomoći, jer smatraju da Hrvatska kao razvijenija zemlja treba pronaći nove mogućnosti kako bi dostatno pomogala aktivnosti neophodne za opstojanje manjinske zajednice. Također su istaknuli da hrvatska manjina u Makedoniji, prema dosadašnjim statistikama broji oko 2600, a nezvanično čak i oko 5000 Hrvata.  

Tomac se složio s primjedbom naglasivši kako je dosad vlast činila krupnu pogrešku, koncentrirajući se pretežno na probleme Hrvata u Bosni i Hercegovini. 
 
 
 
 
 

Autor: Služba za odnose s javnošću