Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema održana 77. obljetnica Sibinjskih žrtava

Sibinj - Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema u Sibinju nedaleko od Slavonskoga Broda obilježena je 77. obljetnica Sibinjskih žrtava, tragičnih događaja iz veljače 1935. godine kada su kao žrtve jugoslavenske žandarmerije stradala osmorica seljaka iz toga kraja. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća sudjelovao je predsjednik Sabora Boris Šprem s izaslanstvom.

"Prije 77 godina tadašnja je jugoslavenska žandarmerija pucala na goloruke seljake koji su izražavali težnju za slobodom Hrvatske. Ta žrtva nije bila uzaludna. Štoviše, ona je i drugim pripadnicima hrvatskoga naroda ukazivala da se treba boriti za svoju slobodu, a ta se težnja nastavila i u Domovinskom ratu. I tada se praktički goloruki hrvatski narod odupro velikosrpskoj agresiji i pobijedio", rekao je nakon svečane sjednice predsjednik Sabora Boris Šprem.

Dodao je kako će posjet Sibinju iskoristiti i za razgovor s općinskim vlastima o tome kako im pomoći jer su u vrlo teškoj situaciji. "Teška situacija u ovoj općini drugi je razlog zbog kojeg sam danas ovdje. Želim vidjeti kako im mi možemo pomoći da opet stanu na svoje noge i da se općina može normalno razvijati", rekao je Šprem.

U sklopu obilježavanja 77. obljetnice Sibinjskih žrtava izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće podno spomenika tim žrtvama te spomenika braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, a u mjesnoj je crkvi služena sveta misa. (Ured predsjednika/Hina)

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina